Meerderheid Nederlanders heeft internet sneller dan 10 Mbps

Meerderheid Nederlanders heeft internet sneller dan 10 Mbps

Het aantal Nederlanders dat over internet met een theoretische snelheid van meer dan 30 Mbps beschikt is over het afgelopen jaar fors gestegen. Twee derde van de internetters heeft een internetverbinding die sneller dan 10 Mbps is.

Dit is gebleken uit cijfers van toezichthouder Opta. In juli, augustus, september 2012 beschikte nog 28 procent van de huishoudens over breedbandinternet, sneller dan minimaal 30 Mbps. Dat was een jaar daarvoor nog 20 procent.

Naast deze cijfers zijn ook het aantal glasvezelverbindingen in Nederland gestegen.

Het aantal Nederlandse huishoudens met 2 tot 10 Mbps-breedband nam van 36 procent af naar 34 procent. Deze trend werd ook geconstateerd bij verbindingen die langzamer dan 2 Mbps zijn.

Momenteel is breedband met een snelheid van 10 tot 30 Mbps het populairst. Ondanks dat dit de populairste verbinding is, is ook in deze doelgroep een verkleining gezien van 4 procent t.o.v. het voorgaande jaar. Veel mensen die een jaar geleden een 10 tot 30 Mbps verbinding hadden, zijn nu naar een snellere verbinding overgestapt.  Het aantal Nederlanders die een verbinding sneller heeft dan 10 Mbps is 64 procent.

Bij deze cijfers is geen rekening gehouden met de de snelheid van glasvezelverbinding. Het aanbod voor glasvezel is inmiddels wel erg gestegen. Er zijn inmiddels al 340.000 huishoudens en bedrijven die over een glasvezel internet verbinding beschikken. In het tweede kwartaal van datzelfde jaar was dat nog 302.000.

In totaal zijn er bijna 6,6 miljoen breedbandaansluitingen.

 

Reageren is niet mogelijk.