5 tips om te besparen op je bedrijfskosten

5 tips om te besparen op je bedrijfskosten

Ondernemen kan ontzettend leuk zijn, maar de kosten die ermee gepaard gaan zijn een stuk minder leuk. Je wil zoveel mogelijk geld kunnen investeren in je onderneming, en dan is het zonde van alle kosten die je moet maken. Wel zijn er een aantal dingen die je kunt doen om te besparen op je kosten. Misschien zijn er in de loop van de tijd wel kosten ingeslopen die eigenlijk helemaal niet meer nodig zijn. Of misschien kun je met wat vernieuwing wel kosten besparen. Het is zeker de moeite waard om hier eens aandacht aan te besteden. 

Besparen op je locatie

Heb je een toplocatie midden in de stad? Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar het zal je wel een flinke duit kosten. Kijk daarom eens of je ook een goed pand kunt vinden op een iets minder dure locatie. Er zijn namelijk ook veel locaties die heel goed bereikbaar zijn, maar een stuk minder duur. Wie weet vind je tijdens je zoektocht wel het perfecte pand!

Samenwerken met andere ondernemers

Daarnaast kun je geld besparen door samen te werken met andere ondernemers. Als je bijvoorbeeld samen grote aantallen inkoopt, kun je misschien wel korting krijgen. Of werk aan een vorm van co-branding waardoor jullie allebei je onderneming kunnen laten groeien met gedeelde kosten.

Printkosten

Ook op de printkosten kan er vaak worden bespaard. Misschien kun je wel wat minder printen, dat is ook nog eens goed voor het milieu! Natuurlijk moeten er af en toe wel documenten worden geprint, dat is heel begrijpelijk. Wist je dat je ook een refurbished printer kan aanschaffen? Refurbished printers zijn volledig gecontroleerd en goedgekeurd en kosten toch minder dan een nieuwe printer. Zo kun je een perfect werkende refurbished kleuren laserprinter aanschaffen voor een lagere prijs! Let ook goed op andere aandachtspunten bij het kopen van een printer. De verbruikskosten van de printer mogen niet te hoog zijn en de instellingen moeten goed worden ingesteld.

Minder reizen

Op reiskosten kun je misschien ook wel geld besparen. Moet je per se met de auto of de trein? Of kun je de meeting misschien ook via Skype doen? Dit bespaart je niet alleen geld, maar ook een hoop reistijd!

Energiekosten

Tot slot kun je op energiekosten vaak veel besparen. Overstappen naar een andere energieleverancier kan je veel opleveren. Vergelijk de tarieven van verschillende energieleveranciers eens goed. Soms profiteer je ook van aantrekkelijke introductiekortingen als je overstapt naar een andere leverancier. Dit is dus een manier om te besparen op je energiekosten. Natuurlijk kun je ook wat zuiniger omspringen met de stroom die je verbruikt. Zet alle apparaten aan het einde van de werkdag netjes uit en doe lichten uit als je deze niet gebruikt. Check ook goed of je de verwarming altijd wel uitzet.

Reageren is niet mogelijk.