Beveiliging van ICT systemen

Beveiliging van ICT systemen

De modernisering van bedrijven middels verschillende ICT systemen zorgen ervoor dat er netwerken kunnen worden uitgebreid en dat verschillende apparaten op verschillende manier een connectie met internet maken. De toegenomen apparaten en systemen maken de vraag naar een veilige verbinding steeds groter. Zeker omdat privacy gevoelige gegevens over de netwerken worden gestuurd is het belangrijk dat de veiligheid in orde is.

Het is belangrijk om netwerk in kaart te brengen zodat precies duidelijk is welke systemen er allemaal op het netwerk zijn aangesloten. Je wilt de toegang tot je systemen beperken tot de mensen die daadwerkelijk toegang hebben gekregen. Medewerkers hebben toegang tot de fysieke computers en wellicht ook tot de netwerkomgeving. Als het netwerk van buitenaf te benaderen moet zijn, omdat medewerkers ook vanuit huis werken bijvoorbeeld, moeten er andere beveiligingsregels worden ingesteld om ervoor te zorgen dat  kwaadwillende buitengehouden worden.

ICT beveiligingsplan

Om een ICT beveiligingsplan op stellen is het belangrijk dat er echte experts het netwerk onder de loep nemen om alles in kaart te brengen. Wat is de mate van beveiliging in de huidige situatie, waar liggen de knelpunten en wat moet er gebeuren om een zo veilig mogelijk systeem te krijgen.

Spam & Malware

Het internet is druk, en het wordt nog drukker door alle spamrobots. Ze scannen websites op zoek naar mogelijke beveiligingsfouten en als ze deze gevonden hebben maken ze hier gebruik van. Ze installeren kwaadaardige software en maken van het systeem misbruik om nog meer spam te versturen. Om hier zo zorgvuldig mogelijk mee om te gaan is het essentieel dat systemen periodiek worden gescand op virussen en spam en spyware. Op deze manier is het mogelijk om zo snel mogelijk de problemen op te lossen en belangrijker nog, om ze te voorkomen.

Communicatie

Maken jullie gebruik van systemen om onderling te communiceren is het ook van belang om deze systemen te beveiligen. Er worden privacygevoelige gegevens verstuurd en deze gegevens en databestanden moeten natuurlijk prive blijven.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je eens kijken op de website van NL-XS op http://www.nl-xs.com. Zij zijn gespecialiseerd in ICT en ICT beveiliging en zorgen voor optimale systemen op basis van de veiligheidsrisico’s die ze voor je in kaart kunnen brengen. Het is ook mogelijk om ICT beveiliging te combineren met systeembeheer zodat de systemen altijd goed zijn ingesteld.

Reageren is niet mogelijk.