Gemakkelijk en snel je computer opschonen

Gemakkelijk en snel je computer opschonen

Een computer moet altijd goed werken, wij zijn er zo aan gewend dat een computer binnen een mum van tijd opgestart is en alles doet wat we ervan vragen. Word je computer traag? Dan kan dit veel frustraties oproepen, je kunt hier wel zelf iets aan doen. Je kunt namelijk je computer opschonen in een paar simpele stappen. Heb je zelf niet zoveel verstand van computers? Ga dan eens naar een bedrijf wat gespecialiseerd is in het opschonen van computers (Dvd-ict).

Tijdelijke bestanden

Een browser slaat ongemerkt tijdelijke bestanden op wanneer jij op internet aan het rondsurfen bent. Deze bestanden zijn eigenlijk de geschiedenis van de websites die je hebt bezocht. Deze geschiedenis zou je af en toe op moeten schonen. Wanneer je dit niet doet kan de hoeveelheid tijdelijke bestanden de computer vertragen. Deze bestanden zijn gemakkelijk te verwijderen. Ga naar het menu van je browser en kijk waar je de geschiedenis en tijdelijke bestanden kunt verwijderen.

Programma’s

Heb je je computer al een hele poos? Dan zullen er ongetwijfeld veel programma’s opstaan. Veel van deze programma’s gebruik je waarschijnlijk niet (meer). Check daarom met regelmaat alle programma’s die op je computer staan, programma’s die je niet meer gebruikt kun je dan verwijderen. Dit doe je door naar het configuratiescherm te gaan, klik op software. Je ziet nu een lijst met programma’s die op je computer staan, kijk welke programma’s je niet meer gebruikt en verwijder deze.

Defragmenteren

Veel bestanden worden in delen verspreid op de harde schijf van de computer. Je kunt je voorstellen dat de harde schijf dan niet optimaal benut wordt, hiervoor is het belangrijk om je harde schijf te defragmenteren. Tijdens het defragmenteren zet Windows eigenlijk alle stukjes bestanden achter elkaar zodat de harde schijf optimaal ingericht is.

Door deze stappen regelmatig uit te voeren blijft je computer sneller werken. Natuurlijk kan het zo zijn dat je computer op een zeker moment toch te oud wordt, je kunt dan een bedrijf inschakelen wat je computer kan repareren, maar soms is het gewoon tijd om een nieuwe computer aan te schaffen. Dit kun je altijd navragen bij een bedrijf wat gespecialiseerd is in het repareren van computers en ICT. Kijk voor meer informatie op http://www.dvd-ict.nl

Reageren is niet mogelijk.