Lokdoos Windows 8 overspoeld door hackers

Lokdoos Windows 8 overspoeld door hackers

Onderzoek wijst uit dat Windows 8, met een ingeschakelde Windows Defender, onveilig is. Zo blijkt uit een test. Een heleboel beveiligingsbedrijven waarschuwen voor gevaren.

Microsoft heeft tijdens de ontwikkeling van Windows 8 sterk de nadruk geleld op de beveiliging. Het bedrijf investeerde niet alleen in de expertise van ontwikkelaars, maar er ook nog eens externe deskundigen losgelaten op het systeem. Achteraf lijkt dit verspilling aan tijd en energie. Uit onderzoek blijkt dat van de 100 meest voorkomende malwarevirussen er 15 worden doorgelaten, ondanks het inschakelen van Windows Defender. Een enorme risico dus! Beveiligingsbureau MYSecurityCenter constateert dat Windows 8 één van de meest voorname doelwitten voor hackers vormt in 2013.

Eenvoudige prooi

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Websense Security Labs voorspelt, rapport 2013 Security Predictions, dat Windows 8 een eenvoudige prooi zal worden. Ook zien zij een Windows 8 als aantrekkelijk voor online criminelen. De pogingen van Microsoft om een compleet ontwikkelaarsvriendelijk platform neer te zetten is niet geheel onopgemerkt gebleven bij de cybercriminele community. Een heleboel kwetsbaarheden zullen waarschijnlijk misbruikt worden, aldus de onderzoekers in het rapport.

Reageren is niet mogelijk.