Tips voor een betere wifi-verbinding

Tips voor een betere wifi-verbinding

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder wifi. Overal waar we komen, wordt gevraagd om het wifi-wachtwoord. Wifi is natuurlijk een ideale uitvinding, maar het kan ook voor veel frustraties zorgen. Iedereen weet hoe vervelend het is als je wifi even niet meer werkt of erg traag is. We geven je tips voor een betere wifi-verbinding.

Beveilig je netwerk

Het beveiligen van je wifi-netwerk lijkt een logisch stap, maar toch zijn er veel mensen die dit niet doen. Ze laten de wifi open, waardoor iedereen er zonder wachtwoord op kan. Dit heeft als gevolg dat de hele buurt mee kan liften op jouw internet. Buiten het feit dat je natuurlijk niet voor internet voor de hele buurt wil betalen, ga je dit ook terugzien in de snelheid van je wifi. Hoe meer mensen op je netwerk zitten, hoe trager hij wordt. Beveilig je netwerk dus altijd, het is een kleine moeite.

Schaf een wifi repeater aan

Heb je een zwak wifi signaal en vind je het te duur of te onhandig om een nieuw internetabonnement af te sluiten? Dan kun je ervoor kiezen om een wifi repeater aan te schaffen. Een wifi repeater is een soort kastje dat internet oppikt en het signaal herhaalt. Je steekt de repeater in het stopcontact in een ruimte waar je een zwak signaal hebt. Door een repeater heb je gelijk een sterker signaal. Het makkelijke aan een repeater is dat je ze kunt verplaatsen wanneer je wil. Een wifi repeater kost tussen de 20 en 50 euro, erg betaalbaar dus.

Type woning

Heb je veel problemen met je wifi? Kijk dan goed naar wat voor soort huis je hebt. Heb je een oud huis met dunne muren, dan is het veel makkelijker om door het hele huis goede wifi te hebben dan als je een huis hebt van beton. Dat is de reden dat je bij nieuwbouw vaker problemen ziet met de wifi dan bij oude huizen. Is het echt problematisch? Ga dan toch voor bekabeld. Het is misschien niet erg handig om elke keer een kabel in bijvoorbeeld je laptop te stoppen, maar op deze manier heb je wel snel internet.


Natuurlijk zijn er nog vele andere manieren om je wifi problemen op te lossen. De gouden regel is dat je niet gelijk iemand belt om je problemen op te lossen als je er even niet uitkomt. Probeer het eerst zelf op te lossen door op zoek te gaan naar informatie. Mocht het hierna nog steeds niet lukken, dan kun je natuurlijk ook altijd een specialist als DvD-ict inschakelen. 

Reageren is niet mogelijk.