Van Hotmail naar Outlook

Van Hotmail naar Outlook

Sommige mensen maakten in Nederland al gebruik van Hotmail sinds 1996. Het populaire mailsysteem werd zeer veel gebruikt onder de Nederlanders.  Nu is er dan toch een nieuw tijdperk aangebroken voor het mailsysteem. Namelijk alle Hotmail accounts worden omgezet naar een Outlook account.

Vanaf juli 2012 kon men al kennis maken met het systeem van Outlook.com en al meer dan 60 miljoen gebruikers zouden gebruikmaken van het modernere Outlook.com. De laatste 300 miljoen gebruikers zijn nu overgezet door Microsoft van Hotmail naar Outlook.com. Daarmee is Hotmail definitief passé.

Het omzetten van de e-mailadressen word allemaal verzorgd door Microsoft en men beloofd daar ook dat de klanten er niks van zullen merken.  Het omzetten van deze honderden miljoenen accounts en ruim 150 miljoen gigabytes heeft volgens Dick Craddock van Microsoft  zes weken geduurd.

De Hotmail-adressen blijven in gebruik als alias van het nieuwe Outlook-adres. Klanten die nog niet waren overgestapt moeten natuurlijk nog even wennen aan Outlook.com.

De nieuwe omgeving van Outlook.com ziet er een stuk rustiger en strakker uit en het biedt verschillende nieuwe mogelijkheden zoals de integratie van Facebook, Twitter en Linkedin. Verder is er een automatische opruimfunctie voor nieuwsbrieven en spam, en kun je gratis tot alle office web apps zoals Word, Excell etc. Ook heb ja via SkyDrive 7 GB aan gratis cloud-opslag en kun je grote bijlages eenvoudig toevoegen bij je mail.

Mocht je nou niet weten hoe Outlook.com werkt, volg dan een cursus Outlook.

Reageren is niet mogelijk.