Voordelen van Glasvezel

Voordelen van Glasvezel

Glasvezel is een vezel waardoor informatie d.m.v. lichtsignalen wordt verzonden. Deze methode is vele male sneller dan de traditionele koperdraad. De capaciteit van glasvezel is dan ook veel groter dan dat van het koperdraad. Onderzoek wijst uit dat moderne diensten veelvuldig gebruik zullen maken van glasvezeltechniek. Hieronder enkele voordelen hier bij het toepassen van glasvezel u ten goede komen.

Door het laten aanbrengen van glasvezeltechniek kunt u gebruik maken van stabiele VOIP-diensten ofwel digitale telefonie, veiliger internetten en mailen met een strengere virusfilter en spamfilter. Daarnaast zullen prijzen van combipakketen voor het aanschaffen van glasvezel relatief tegen een schappelijke prijs worden aangeboden. Glasvezel-abonnementen zijn gemiddeld vanaf 50 mb voor € 47, – p.m. verkrijgbaar en 100 mb voor € 67, – euro per maand.

 

 

Systeemeisen

Voor het gebruik maken van internetverbindingen bestaande uit een glasvezelkabel is het noodzakelijk dat uw computer een netwerkkaart nodig heeft. Hedendaags is bijna elke PC voorzien van een netwerkkaart, echter niet elke PC up-to-date met het nieuwste besturingssysteem. Voor het gebruiken van optimale faciliteiten van een glasvezelverbinding is het nodig dat uw computer uitgerust is met minimaal het Windows 98 besturingssysteem.

Reageren is niet mogelijk.