Wat doet een netwerkbeheerder?

Wat doet een netwerkbeheerder?

Een netwerkbeheerder van een ICT bedrijf in Tilburg zorgt ervoor dat netwerksystemen optimaal functioneren. Bedrijven hebben een netwerksysteem waarbij werkstations en netwerkapparatuur zijn verbonden met het ethernet via een centrale server. Een netwerkbeheerder zorgt ervoor dat alle systemen gebruiksklaar zijn en dat storingen zo snel mogelijk worden opgelost. De taak van de netwerkbeheerder is om het goede functioneren van al deze systemen samen te brengen zodat bedrijven en eindgebruikers optimaal kunnen communiceren via het netwerk.

Taken

Een netwerkbeheerder is verantwoordelijk voor het onderhouden, opzetten en optimaliseren van een netwerk. Ook ontwerpt hij deze en past hij deze toe in een organisatie. Belangrijk is dat de netwerken optimaal zijn beveiligd. Hackers krijgen zo geen kans. Ook hier ligt de taak van de netwerkbeheerder om de beveiliging op pijl te houden van onder andere firewalls en virusscanners samen met het aanleveren van architectuurspecificaties en het monitoren van externe bewakingssystemen. De communicatie en onderhandeling tussen hard en software providers gaat ook via de netwerkbeheerder, evenals het plaatsen van orders. De netwerkbeheerder geeft daarnaast aanbevelingen voor soft en hardware binnen de organisatie en computersystemen zoals harde schijven en routers. Ook is hij verantwoordelijk voor het oplossen van bugs en troubleshooting. Tot slot is de netwerkbeheerder bevoegd tot autorisatie en gebruikersbeheer.

Vaardigheden en kennis

Een netwerkbeheerder is in staat om probleemoplossend te kunnen denken. Ook heeft hij een functie als projectmanager en is hij de eindverantwoordelijke voor beslissingen op het gebied van ICT projecten. Een netwerkbeheerder beschikt over een sterk intuïtief vermogen om complexe problemen snel te herkennen en op te kunnen lossen. Dit doet hij op een passende en strategische manier. De netwerkspecialisten van het ICT bedrijf in Tilburg zijn uitstekend in plannen, beheren en uitvoeren in snel veranderde omstandigheden binnen bedrijfsnetwerken en weten de ICT-projecten van begin tot eind succesvol uit te voeren vanwege hun hoge bekwaamheid in projectmanagement. De netwerkspecialisten denken met u mee en zijn ingespeeld op veranderingen binnen het netwerk. Tevens zijn de bedrijfsnetwerken optimaal beveiligd omdat de netwerkbeheerders in Tilburg beschikken over een uitgebreide kennis omtrent toegangscontrole en beveiligingsinformatie. Ze weten precies wie wel en wie geen toegang heeft tot bepaalde informatie.

Wilt u meer informatie over de netwerkbeheerders in het ICT bedrijf in Tilburg en bent u van plan zelf meer kennis te vergaren op het gebied van ICT? Kijk dan op de website.

Reageren is niet mogelijk.